Polise neden ceza yazmadın soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 12:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SARIKAMIŞ şehitlerini anmak için bisiklet grubu eşliğinde İstanbul'dan yola çıkan otobüsü Rize'nin Fındıklı ilçesinde kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle durdurup evrakına el koyan, yaşanan tartışma sonrasında ise belgeleri geri verip konvoyu bırakan polis memurları hakkında, trafik cezası yazmadıkları için soruşturma açıldı.

İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği'ne bağlı 8 bisikletli sporcu, 13 Aralık 2009 günü Sarıkamış şehitlerini anmak için İstanbul'dan yola çıktı. Eyüp Belediyesi'ne ait resmi plakalı bir otobüsün eşlik ettiği konvoy 22 Aralık günü Rize'ye ulaştı. Fındıklı İlçesinden geçen ekip, iddiaya göre kırmızı ışık ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle konvoyu arkadan takip eden Pazar Bölge Trafik ekipleri tarafından durduruldu. Otobüs ve sürücünün evrakını alan polis, İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ile tartıştı. Akyüz, şehitleri anmak için yola çıktıklarını ancak durdurulup, kendilerine kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle ceza kesildiğini öne sürdü. Yaşanan tartışmanın ardından evrakı geri alan ekip yola devam etti.

CEZA YAZMADIKLARI TESBİT EDİLDİ

Bu tartışmanın basına yansıması üzerine Rize Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı inceleme tamamlandı. İncelemede, bisiklet konvoyu ile otobüsün kırmızı ışık ihlali yaparak trafiği tehlikeye düşürdüğü, Pazar Bölge Trafik İstasyonu'na bağlı ve konvoyu takip etmekle görevli, ?6023' kod nolu ekibin görevini yaparak konvoyu durdurduğu görüşüne yer verildi. İncelemede kural ihlali yaptıkları gerekçesiyle durdurulup evrakı alınan otobüs ve sürücüsüne cezai işlem uygulanmadığının saptandığı, bu nedenle evrakları alıp inceledikten sonra geri veren ve cezai işlem uygulamayan iki polis memuru hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

12 GÜNDE 1725 KM. PEDAL ÇEVİRDİLER

İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği'nin Üsküdar, Pendik, Beykoz ve Esenler ilçe belediyeleriyle birlikte organize ettiği, ?Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' kapsamında 13 Aralık 2009 tarihinde Taksim Atatürk Anıtı önünden başlayan tur, Sakarya-Adapazarı-Bolu-Düzce-Bartın-Kastamonu-Sinop-Ordu-Ünye-Trabzon-Rize-Artvin- ve Ardahan üzerinden Kars-Sarıkamış Şehitliği'nde son buldu. 8 bisikletli sporcunun katıldığı ve 12 gün boyunca süren faaliyet sırasında toplam bin 725 kilometre pedal çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber